woensdag 2 oktober 2013

Dag 11 San Francisco

Deze morgen hadden we als allereerste werk ervoor te zorgen dat we onderdak hadden voor vanavond. We vroegen aan de receptie of we nog een nacht zouden kunnen blijven maar de prijs die ze ons gaven was toch een beetje zout. Je betaald hier uiteraard voor de mooie ligging vlakbij Fisherman's Wharf maar vermits we morgenvroeg toch de stad uitrijden vonden we dat van geen groot belang meer.We logeren nu in de buurt van luchthaven en dat bevalt ons goed. 
Vandaag hadden we geen auto nodig maar namen het openbaar vervoer om tot bij Union Square te geraken. Het meest bekende vervoermiddel in San
Francisco is wel de cable car, een erg oude tram die door een kabel in de grond wordt voortgetrokken. Een toeristische attractie en alhoewel we geen hoogseizoen meer zijn stonden we toch lang aan te schuiven om te kunnen meerijden.
http://www.sfcablecar.com/ 

  Union Square is het shoppinghart van de stad dus kuierden we langs de vele winkels in een aangenaam zonnneke. 

Op een gegeven moment kwamen we langs een zaak waar ze massages deden en vermits ik hier al dagen bijna krom loop van de lage rugpijn heb ik de gok toch maar gewaagd en zijn we binnengestapt, baat het niet dan schaadt het niet hé. Ik moest op een speciale stoel gaan zitten met mijn hoofd in een beugel en toen begon het martelen met zijn geklop en geduw op mijne rug, maar ik moet zeggen de pijn is draagelijker geworden en hopelijk blijft dat ook zo. 
Na deze martelingen was het de bedoeling dat we terug richting hotel zouden gaan met een tram maar deze liet nogal lang op zich wachten. Verschillende trollybussen en andere trams reden ons voorbij maar nooit de juiste die wij moesten hebben. Het openbaar vervoer in San Francisco is ons duidelijk niet goed gezind vandaag want je moet hier veel geduld hebben wil je meerijden. 
Onze auto stond nog netjes op de plaats op de hotelparking waar we hem hadden achtergelaten en van daaruit reden we naar de Golden Gate bridge.
Ditmaal niet om erover te rijden maar naar een plaats vlakbij waar je mooie foto's kan nemen. Heel kortbij konden we echter niet geraken vermits ze hier in Amerika besloten hebben om die beruchte shutdown te houden waarbij oa alle nationale parken gesloten worden. Het verste puntje in Presidio is Fort Point Nationaal park en daar stond een bordje dat je er niet in kon omdat het gesloten is door de shutdown. 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fort_Point 

Na de vele foto's die we genomen hadden van de beroemde brug reden we richting ons hotel wat toch een eindje buiten de stad lag. 
Wie Foodnetwork kan bekijken op zijn tv heeft misschien al eens gehoord van het programma 'Diners,drive-ins and dives' waarin presentator Guy Fieri allerlei eetgelegenheden bezoekt in Amerika en waarbij hij commentaar geeft over het eten dat ze er serveren. 
http://www.foodnetwork.com/diners-drive-ins-and-dives/recipes/index.html 
Hier in een buitenwijk van San Francisco is Joe's Cable Car, een restaurant dat hij ook al bezocht heeft en dat een bekend staat voor de lekkere hamburgers. Het is een echte typische Amerikaanse diner en deze wilden we dan ook wel eens uitproberen want gewoonlijk kan je daar lekker eten en ze hebben niet overdreven want de hamburgers waren erg lekker. 
http://www.joescablecarrestaurant.com/ 
Nu de honger gestild was konden we terug naar het hotel om onze route voor morgen al wat voor te bereiden. 












 
 

3 opmerkingen:

  1. Weeral een fantastische belevenis, net als in de film. Nog veel genot gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk duurt die shut down niet lang...erg eigenlijk, als je dan nèt daar bent.
    Katrien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat goed dat je daar een hamburger bent gaan eten, ik kijk vaak naar die serie en heb daar al veel van opgestoken. Gelukkig heb je nu beter weer. Hier is het ook mooi weer.

    Heel veel groetjes van Micheline

    BeantwoordenVerwijderen