dinsdag 1 oktober 2013

Dag 9 en 10 Eureka-Fort Bragg-San Francisco

Zondag zijn we uit een striemende regen vertrokken vanuit ons hotel in Eureka.
Deze stad zal zowat het noordelijkste punt zijn dat we op onze rondreis gaan doen want vanaf nu rijden we tot in Los Angeles altijd in zuidelijke richting en hopelijk laten we zo stillekesaan de regen achter ons.
Ter hoogte van Pepperwood op de highway 101 rijden we de Avenue of the Giants op,een mooie scenic route tussen de enorme sequoia bomen.Er werd regelmatig gestopt zodat we ons konden vergapen aan de lengte en de omtrek van deze reuzen.
http://avenueofthegiants.net/ 

 In het kleine stadje Garberville waren we nog juist op tijd om een broodje te kunnen eten in een kleine sandwichbar vooraleer ze gingen sluiten. 
Onze Bed & breakfast die we geboekt hadden lag in in Fort Bragg aan de bekende highway 1,een mooie weg die langs de Californische kust kronkelt. Maar om daar te geraken moesten we eerst nog een 50 tal kilometer door de bergen en met dit mistige weer zaten we op sommige plaatsen soms echt letterlijk met onze kop in de wolken. Eenmaal uit die bergen lag daar plots de oceaan voor onze neus.Het stuk dat we nog moesten rijden tot in Fort Bragg langs de kust was er ene van veel bochten en stopplaatsen waar je de woeste kustlijn kon bewonderen. Dat was allemaal erg indrukwekkend want door het slechte weer was het een erg wilde zee met hoge golven die tegen de rotsen uiteenspatte.

Nadat we ons hadden geinstalleerd in de mooie B&B zijn we nog ergens lekker gaan eten en toen we terug op de kamer kwamen gingen ons blaffetuurkes al heel rap naar beneden van vermoeidheid.
De volgende morgen had de gastvrouw een lekker ontbijt klaargemaakt van eitjes en ricotta en nog wat andere lekkere dingen, dat was al direct een goeie start om de dag mee te beginnen. 
Fort Bragg staat een beetje bekend voor zijn Glass Beach dus  wilden we dit fenomeen zeker gaan bekijken. Dit is een strook strand waar ze vroeger flessen en andere rotzooi vanop de klip naar beneden dumpten, den plaatselijke Hooge Maay in 't klein dus. Door de jaren heen heeft de natuur ervoor gezorgd dat het nu allemaal kleine stukjes geworden zijn en in de zon moet dit een mooi effect geven maar wij hadden pech want het was bewolkt. 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glass_Beach_%28Fort_Bragg%29 

Onze volgende stopplaats was een vuurtoren,Point Cabrillo lighthouse. En hier was het weer dan weer in ons voordeel want het heeft toch wel iets speciaal zo een vuurtoren in de mist.
http://www.pointcabrillo.org/ 

Na dit bezoekske zijn we tot in San Francisco gereden en bij het binnenrijden van de stad moesten we over de beroemde Golden Gate Bridge. 

Omdat we al genoeg punten bijeengespaard hebben op onze Club Carlson card konden we een mooi hotel boeken dat heel goed gelegen is zonder dat we al te diep in onze portemonnee moesten duiken. Het bekende Fisherman's Wharf ligt hier achter de hoek dus dat was een meevaller zodat we onze voeten een beetje konden sparen en niet al te ver moesten lopen. Het ene souvenirwinkeltje naast het andere en ook aan restaurants geen gebrek maar de blikvangers zijn toch de zeeleeuwen die liggen te zonnen op de pontons. Net zoals bij de mensen heb je bij hen ook allerlei verschillende types waaronder de bazige dieren, de onderdanigen die niet mee op het ponton mogen gaan liggen,de rustzoekers maar ook ijdeltuiten heb je er tussen.

Ondertussen begonnen onze magen te knorren en dat was een teken dat we een restaurant moesten binnengaan. Peter koos voor een 'surf en turf' een mooi woord voor steak gecombineerd met scampi en ik voor een potje met allerlei zeevruchten in een tomatensaus waaronder crab,scampi en mosseltjes.Erg lekker, om letterlijk duimen en vingers van af te likken maar  je mocht niet bang zijn om je vuil te maken want ze geven niet voor niks een bavet bij.
Nog een kleine wandeling terug naar het hotel om dat lekkere eten een beetje te laten verteren en de dag was weeral voorbij. 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten