zaterdag 5 oktober 2013

Dag 14 Pismo Beach-Los Angeles

In het hotel waar we deze nacht overnacht hebben kon je maar tot 9u ontbijten,dus bijna iedereen kwam rond hetzelfde uur zijne honger stillen. Als je dan weet dat in Amerika de ontbijtruimtes van de hotelketens niet zo heel groot zijn kan je je misschien voorstellen wat een drukte het er was. Dan nog het feit dat het (karig )buffet dan ook geplunderd werd hebben we deze morgen niet veel over onze lever gehad,maar koffie en thee deden toch al wonderen.
Onze volgende halte op onze reisroute door het zuidwesten was Los Angeles een kleine 300km zuidelijker. Langs de highway 101 lag een mooie shoppingmall waar we dan ook uitgebreid gestopt zijn. Op diezelfde weg kwamen we regelmatig coureurs tegen die meededen aan de California Coast Classic bicycle race ,een tocht van San Francisco tot LA ten voordele van het arthritis fonds. 
http://www.kintera.org/faf/home/default.asp?ievent=1043332

Hoe dichter we bij LA kwamen hoe drukker het op de weg werd. We hadden ons madam van de gps ingesteld op North Beachwood Drive want ik had op het internet gelezen dat je van hieruit de Hollywood letters goed kan zien. En inderdaad het was niet gelogen want je hebt vanuit deze straat een prachtig zicht daarop.


 Veel kon je er echter niet doen buiten wat foto's nemen dus reden we daarna naar het Chinese Theater op Hollywood boulevard dat bekend staat voor het gebouw waar de Oscar uitreiking elk jaar gehouden wordt. 
Deze omgeving is kitsch met de grote K . Het shoppingcenter in de buurt valt nog mee maar als je een voet buiten zet zijn de namaakfilmsterren niet te tellen. Alles is mogelijk in Hollywood zelfs een zwart gekleurde Marilyn Monroe loopt hier tussen het gekke volkje. Bij elk typetje moest je veel verbeelding hebben op welke filmster zij gelijken . Maar aan ene zou je hard getwijfeld hebben en dat was een jonge Tom Cruise in een pilotenpak. Zelfs zijn specifieke lieve glimlach was hetzelfde.Het was ook de plek waar de Japannerkes of Chinezen op de trap van het theater allemaal geposeerd gingen staan zwaaien voor de foto. Wij hebben geen idee waarom ze dat nu juist daar doen, misschien iemand suggesties?  

Ondertussen was het alweer laat geworden en tijd om naar ons hotel te vertrekken. Los Angeles is zo uitgestrekt en verschrikkelijk  druk dat we er toch een dik uur over 25 km hebben gedaan. Nog inchecken in het hotel en iets eten en na vandaag zijn onze 2 weken in Amerika weeral snel voorbij gegaan. Nog een dikke week en we staan weeral terug op Zaventem.

1 opmerking:

  1. Nu jullie in Hollywood zijn kunnen jullie misschien een paar audities aflopen, Ze zoeken geloof ik nog twee knappe Belgen voor een nieuwe serie!!!!!!

    Micheline

    P.S. bedankt nog voor jullie antwoord. Het woord kodakske had ik al lang niet meer gehoord, gebruiken ze niet zo veel in Hollandia.

    BeantwoordenVerwijderen