vrijdag 4 oktober 2013

Dag 12 en 13 San Francisco-Monterey-Pismo Beach

Gisteren was een redelijk rustig dagje,als ge in de file staan natuurlijk een rustig dagje kan noemen. Bij ons rijden ze 's morgens de stad in maar hier is dat andersom. Ons hotel stond in de buurt van het vliegveld van San Francisco aan de zuidkant van de stad en wij moesten nog zuidelijker, richting Monterey,dus dan zou je denken dat je tegen de grote massa in kan rijden maar dat was verkeerd gedacht van ons. Na de middag zijn we uiteindelijk bij ons hotel aangekomen maar er was nog geen kamer klaar dus besloten we om de 17 mile drive te rijden. Dit is een betalende route die je door Pebble Beach brengt, een exclusieve wijk met mooie huizen en bekend voor zijn golfbanen.Als er iemand nog een buitenverblijfje zoekt ,er staan er hier enkele te koop en voor een paar miljoenen dollars is het van jou. Het eerste stuk was een gewone weg door een woonwijk maar als je de kust nadert is er het een echt wauwgevoel. Prachtige rotskusten met allerlei wildleven zoals zeeleeuwen die liggen te zonnen op de rotsen of pelikanen in de vlucht. 

Daarna zijn we terug naar het hotel gereden en nu hadden we meer geluk want we nu konden onze bagage wel op onze kamer achterlaten. 
Monterey kan je niet bezoeken zonder langs Cannery Row te gaan. Dit is een oude fabriek waar ze vroeger sardinekes in blikjes deden maar die nu zijn verbouwd tot winkels. Hier is ook het bekende aquarium gelegen en alhoewel het zeker de moeite waard is zijn we hier niet binnengegaan omdat we dat al eens eerder bezocht hebben in 2005. 

Het werd zo ondertussen tegen etenstijd en zijn we bij het restaurant Bubba Gump binnengestapt. Dit is gebaseerd op de film Forrest Gump en alles staat in het teken van die film.
Na het lekkere eten reden we nog naar Fishermann's Wharf wat ook erg gezellig is met restaurantjes en winkeltjes langs het water. 
Omdat we al een paar keer een glimp van een walvis in de verte zagen en zo toch een beetje zeker waren dat ze er echt wel rondzwemmen, hebben we de gok genomen en een walvisvaart of whale watching geboekt voor vandaag. 
Deze morgen werden  we dus om 9.30 u aan de kade verwacht en om 10 vertrokken we op zoek naar walvissen maar eerst moest er echter nog iets gevist worden van een man die zijn fotocamera had laten vallen in de dok. 

Aan de wal leek het een kalme zee maar hoe verder we van de kust waren hoe meer mensen er misselijk werden, wij hadden het ook efkes moeilijk maar uiteindelijk viel het nog mee. 
De tocht was echt de moeite want we zagen regelmatig een humpback whale of bultrug lucht happen en boven water komen. Ook jellyfish of kwallen en  zeeleeuwen zwommen regelmatig voorbij, een prachtig schouwspel. 


Na de boottocht hadden we nog een kleine 250 km te gaan vooraleer we in ons volgende hotel zouden zijn in Pismo Beach. Deze tocht reden we langs highway 1, een erg mooie bekende route langs de Californische kust. 

Als wij in Europa 250 km moeten rijden dan zouden we  in een kleine 3 uurtjes op onze bestemming zijn maar hier dus niet. Er is de lagere snelheidsbeperking maar ook de wegen langs de kust in die bergen lenen er zich niet toe om hard te kunnen rijden,zodoende was het avond toen we onze koffers uit de auto konden halen en naar de kamer te gaan. 
Nog in de buurt gaan zoeken om te kunnen gaan eten en onze dag zat weeral goed gevuld vandaag.  
 

5 opmerkingen:

  1. Je weet, ik heb sadistische neigingen. Was die mens zijn camera kapot,hi,hi. Jullie gaan veel eten maar denkt Peterke dan wel aan zijn Adonisfiguur??????

    Groetjes van Micheline

    P.S. ik geniet echt van jullie blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Micheline :-) Om u gerust te stellen die mens zen kodakske was kapot. Mijn Adonisfiguur alles ok. Grtjs Peter

      Verwijderen
  2. Och, nu ben ik wel heel benieuwd in welk hotel je zit in Pismo beach...wij hebben daar al 2 nachten geboekt..nog 6 maand aftellen !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In Pismo beach hadden wij het Quality Inn vlakbij de outlet mall. Het ontbijt was nogal karig en erg druk. 's Avonds hebben wij echter heel goed gegeten bij Brad's restaurant in Pomeroy avenue ,zeg maar de hoofdstraat van pismo beach ,een echte aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen