maandag 7 oktober 2013

Dag 15 en 16 Los Angeles- Palm Desert

Er zijn weeral 2 dagen voorbijgevlogen sinds mijn vorig blogschrijfsel maar LA is zo een grote stad dat je hier feitelijk tijd te kort komt. 
Gisteren zijn we zonder ontbijt vertrokken uit het hotel want we wilden zeker niet te laat komen op onze studiotour die we gereserveerd hadden en met dit drukke verkeer in Los Angeles weet je maar nooit. Nu ging het allemaal een stuk vlotter dan we hadden verwacht dus waren we natuurlijk veel te vroeg,zult ge altijd zien hé ;-)
In de buurt van Paramount Studio op Melrose Avenue was een kleine typische diner waar we onze lege magen konden vullen met een lekker ontbijtje. 
De studiotour is in een groepje van 6 personen met een gids die ons in een golfkarretje door het domein reed. We stapten regelmatig uit en ondertussen vertelde hij allerlei interessante dingen oa over hoe Charles Bronson aan zijn naam is gekomen. Toen deze jonge acteur auditie kwam doen bij Paramount stuurden ze hem terug met de mededeling dat hij een andere achternaam moest zoeken. Hij stapte terug buiten en keek nar het straatnaambordje Bronson Avenue.Hij veranderde zijn naam in Charles Bronson ,hij werd aangenomen en de rest is geschiedenis.
http://www.paramountstudios.com/ 


Na dit bezoek reden we naar de Farmers Market,een oude markt met houten stalletjes waar er van alles verkocht werd om te eten en te drinken uit allerlei landen.Het was ondertussen zaterdagnamiddag en het leek of half Los Angeles op de baan was want het was overal pokkedruk. 
http://www.farmersmarketla.com/ 

Na de Farmers market reden we richting Universal City Walk en hier was de andere helft van de stad op de been. Een deel ervan ging naar de Hollywood Bowl voor een concert en het andere deel naar de Halloween Night in Universal Studios,man man man wat een drukte ,ik begin toch wel stillekesaan oud te worden. ;-)


Vandaag hadden we een ritje naar Palm Desert voor de boeg met toevallig 2 outlet center op onze route. Na een uurtje rijden vanaf ons hotel in Los Angeles kwamen we aan in Ontario , de outlet waar we uitgebreid gewinkeld hebben. Mag al eens hé na al die bomen en bergen die we al gezien hebben op onze reis. :-)
http://www.simon.com/mall/ontario-mills 
Ongeveer 50 kilometer verder was de 2de stop om te shoppen. Dit winkelcenter in Cabazon werd overspoeld door Japannerkes(het kunnen ook Chinezen of Koreanen geweest zijn) die allemaal vlotjes met hun portemonnee zwaaiden want in elk hand droegen ze wel enkele winkelzakjes. Velen van hen hadden zelfs een valies gekocht waarschijnlijk om al die gekochte spullen mee naar huis te nemen. Het leek wel een gele invasie en soms hadden we het gevoel ergens in een Oosterse stad rond te lopen. 
http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=6 
Na al dat geshop van vandaag was het nog een klein ritje naar het hotel. 
Inchecken ,iets eten en hup onze dag was weeral snel voorbij.

1 opmerking:

  1. Ziet er allemaal weer prachtig uit. Tof om het allemaal te volgen, en we halen er ideetjes uit voor onze volgende trip :):):)

    BeantwoordenVerwijderen