woensdag 25 september 2013

Dag 4 Mammoth Lakes- Jamestown

Na het ontbijt zijn we redelijk vroeg vertrokken maar we konden niet uit Mammoth Lakes rijden zonder eerst nog 2 caches te zoeken.

                   Deze cache moest je via de webcam loggen op je pc

We hebben er wel niet al teveel tijd aanbesteed want het was eigenlijk nog redelijk koud.Tijd dus om wat warmere oorden op te zoeken. Die warmte vonden we natuurlijk niet op een bergpas van meer dan 3000 meter hoogte want daar boven lag al redelijk wat sneeuw langs de weg. 
http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm









De Tioga Road is een erg mooie pas die overgaat in Yosemite NP waarvan je op vele stukken van de route de restanten kan zien van de grote brand van vorige maand in dit gebied. 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Yosemite_National_Park

In de vallei van Yosemite hebben we halt gehouden bij 'el capitan', de beroemdste berg van de streek denk ik wel. Die is vooral bij ons Vlamingen bekend geworden sinds Tom Waes deze beklommen heeft voor zijn tv programma Tomtesterom.Als je aan de voet hiervan staat kunt ge moeilijk geloven dat hij dat gedaan heeft zonder enige klimervaring want het zou 1 van de zwaarste beklimmingen ter wereld zijn. Toch ne straffe gast dieje Tom. 




 

Daarna zijn we nog een paar keer ergens gestopt want nu was het weer wel wat aangenamer dan boven op de Tioga pass.
Om in Jamestown te geraken waar we een hotel hadden geboekt moesten we langs de Big Oak Flat Road, een weg ten noordwesten van Yosemite. Hier waren de sporen van de brand nog duidelijker dan wat we al gezien hadden.


http://inciweb.nwcg.gov/incident/3660




Wij vroegen ons af hoe ze een brand als deze van vele kilometers en kilometers onder controle kunnen krijgen.Maar het is hen gelukt en regelmatig zie je een spandoek of bord langs de kant van de weg met het opschrift 'Thanks firefighters'. Een Amerikaan is erg fier op hun brandweermannen want ze worden aanbeden als echte helden, en terecht. 
Toen we in ons hotel aankwamen hebben we de koffers in de kamer gezet en zijn we nog naar een supermarkt gereden om onze coolbox terug bij te vullen met de nodige drank en nog een hapje te gaan eten.
Nu nog een rustige avond op de kamer doorbrengen want morgen is er weer een goedgevulde dag.

1 opmerking: