vrijdag 27 september 2013

Dag 5 en 6 Jamestown-Reno-Susanville



Hoe groter het hotel hoe slechter de internetverbinding lijkt het wel en dat was dan ook de reden waarom er gisteren hier niks gepost is.

Gisteren zijn we vanuit Jamestown vertrokken met als einddoel Reno. Om daar te geraken hadden we verschillende routemogelijkheden. Ofwel langs de gewone autostrade ofwel de smalle Ebbetts pas of de Sonora pas. Het werd uiteindelijk de Sonora pas en we hebben het ons niet beklaagd want het was er buitengewoon mooi. We hadden ook onze wandel gps volgeladen met geocaches dus werd er regelmatig gestopt om er ene te gaan zoeken. Zelfs op de top lag een cache maar deze werd rap rap gezocht want het was er berekoud.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sonora_Pass 








Na deze bergpas reden we  via Lake Tahoe naar Reno.Deze stad aan een erg mooi meer is in de zomer in trek bij de waterliefhebbers en in de winter bij de skifanaten,voor elk wat wils eigenlijk.







 Hoe dichter we bij Reno kwamen hoe slechter het weer werd, we kregen er namelijk nog een goei regenbui bovenop.
’s Avonds in het hotel hebben we nog lekker gaan eten en om onze caloriekes toch een beetje te verbranden zijn we nog een wandelingeske gaan doen door 3 hotels die allemaal met elkaar verbonden zijn. Omdat al die eenarmige bandieten stonden te roepen om ook eens een gokje te wagen hebben we ons ook eens laten verleiden. Met het gigantisch bedrag van 2 dollar heeft Peter 10$ gewonnen, een winst van 8$ dus :-) Van beginnersgeluk gesproken. Daarna nog 10$ in de bulldozerkastjes en hiermee wonnen we meer dan 400 punten. Voor die punten konden we kiezen tussen speelgoedprullekes of andere onbruikbare dingen. Het werden uiteindelijk 2 kussentjes in de vorm van een hamburger. Oei, nu heb ik al verklapt wat ze thuis gaan krijgen als souvenir ;-)

Deze morgen na het ontbijtbuffet van het hotel (en die zijn erg uitgebreid in een casinohotel) zijn we gaan wandelen in de buurt van het hotel want er begon vandaag een bikersfest of een mototreffen. Er stonden allemaal kraampjes met motospullen maar je kon er uiteraard de motoren zelf bewonderen. Volgens Peter stonden er juweeltjes tussen, de zever liep nog juist ni uit zijne mond.;-)

http://roadshowsreno.com/sv_fall.php








Na al dat fraais reden we naar een verderop gelegen shoppingmall om bij de Best Buy de oplader te gaan kopen voor de tablet die we thuis vergeten waren. Vanaf nu kunnen we dus Skypen, dus voor het thuisfront: hou de pc in de gaten want we weten jullie weer online te vinden. :-) De shoppingmall was nog splinternieuw dus met het gevolg dat er nog veel panden leeg stonden maar dat was dus positief  voor onze portemonnee. Na het shoppen nog  een 130 kilometer  gereden en zo kwamen we bij onze volgende overnachting aan in Susanville California. 
Morgen gaan we naar Lassen Volcanic np en hopelijk komt het zonneke ons een beetje gezelschap houden want de laatste dagen laat ze het een beetje afweten.
 

5 opmerkingen:

  1. oh wat een mooie gekleurde blaadjes aan de bomen.
    gr. Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat uniek dat je de hertjes zo in de natuur ziet staan, je weet ik ben een echte dierenvriend. Jullie hebben al een heel traject afgelegd. Knap hoor. Heel veel groetjes van Micheline

    P.S. hier is het mooi weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige uitzichten en belevenissen, ben toch wel een beetje jaloers, blijf genieten ondanks de koude plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er allemaal prachtig uit, nu nog ietsje meer geluk met de zon en de warmte en het kan niet meer stuk denk ik. Van die internetverbindingen kunnen we meepraten, op onze 3 weken is het 1 keer niet gelukt en het was in het sjiekste hotel van allemaal, daar moesten we dan bijbetalen de rest allemaal niet.

    BeantwoordenVerwijderen