zondag 29 september 2013

Dag 8 Red bluff- Eureka

Gisterenavond had ik echt de puf niet meer om nog een verslagje te schrijven maar vermits 6 uur toch het uur is dat ik altijd wakker begin te worden heb ik nu de tijd om de belevenissen van gisteren te vertellen. 
Na het erg karig ontbijt van dit Best Western hotel (het is wel een keten maar overal zijn er toch verschillen) reden we richting Eureka. Deze stad ligt wat noordelijker aan de oceaan en google maps gaf aan dat dit 255 km rijden was via route 36 in +/- 3 uur. We hadden ook de mogelijk om via Redding te rijden maar dat was over de autostrade dus voor ons als toerist niet zo aantrekkelijk. 
De gps stuurde ons de heuvels in en aan het begin van route 36 was het een mooie weg met wat bochten maar geleidelijk aan werd deze weg steiler en werden de bochten ook scherper. Een andere reden dat we voor deze route hadden gekozen was de hoeveelheid geocaches langs de weg. Regelmatig stopten we dan ook om er ene te gaan zoeken en zodoende werd de tijd die we over deze weg alsmaar langer en langer. Maar dat was nikske want we zijn tenslotte in verlof hé. 
We gaven onze ogen de kost en zo zagen we een kolonie gieren hoog in de bomen zitten.
Onderweg stond er ook een shoetree,een boom waarin allerlei schoenen hangen,een fenomeen dat je hier soms langs de weg kan vinden.
http://www.roadsideamerica.com/story/29064


 255 km bochtenwerk waarin je bijna geen enkel huis tegenkomt of enig andere vorm van beschaving  begint op den duur toch te wegen en waren we blij toen we aan het hotel aankwamen.
We hadden gereserveerd voor een wedstrijd American football van de Humbold univerity die om 6 uur begon. 
http://www.humboldt.edu/
Maar we hadden nog tijd dus reden we naar historic downtown van Eureka. De Amerikanen kunnen alles nogal mooi aanprijzen want het was maar 1 straat met enkele winkels en coffeehuisjes in oudere gebouwen. De huizen waren naar Amerikaanse normen inderdaad oud maar voor Europeanen is dit nog vrij recent.

Daarna werd het tijd om ons naar de wedstrijd te begeven wilden we het begin niet missen. Maar te laat komen op een game vinden de Amerikanen niet erg want het was er steeds een komen en gaan van supporters.
 Er was dit weekend ook een soort van welcoming voor de studenten op de universiteit en dat werd dan gedaan op erg typische Amerikaanse wijze. Op een parking werd de laadbak van de  truck opengedaan ,stoeltjes opengeklapt,tafeltje erbij,barbeque aangestoken en bakken maar,dit doen ze  vooraleer ze gaan supporteren voor hun favoriete team.
Een wedstrijd American football kan lang duren maar doordat ik hier al enkele dagen met rugpijn rondloop en de houten banken ook niet erg gemakkelijk zitten, zijn we voor het einde van de wedstrijd terug gereden naar het hotel. 
Nu is het hier zondagmorgen en de regen klettert tegen de ruiten dus seffens douchen,ontbijten,inpakken en wegwezen in zuidelijke richting waar het hopelijk wat beter weer is dan hier.   

 
 

1 opmerking:

  1. Hé, waar blijft jullie volgende verslag (grapje).
    Ik hoop dat jullie niet te veel last hebben van de 'shutdown'.
    Zit nog steeds in mijn best vriend, de rolstoel.

    Groetjes van Micheline

    BeantwoordenVerwijderen