zaterdag 28 september 2013

Dag 7 Susanville-Red Bluff

Vandaag waren we al vroeg op pad want we hadden een rit van ongeveer 100 kilometer voor de boeg vooraleer we in het Lassen Volcanic NP zouden zijn.
Susanville was het enige stadje in de buurt van onze route waar we degelijk  konden overnachten, een andere keuzemogelijkheid was misschien ook nog in een tentje ergens in een bos.
Ons madam van de gps stuurde ons elke keer weer via de noordelijke ingang van het park maar wij bleven koppig doorrijden via Chester en kwamen zo via de zuidelijke kant in Lassen Volcanic NP. 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lassen_Volcanic_National_Park 
Er gaat een erg mooie route door het park waarbij je alle hoogtepunten tegen komt en regelmatig kan stoppen om het te gaan bekijken. Dit park is een klein broertje van Yellowstone NP en is ook eigenlijk een vulkaan met diverse mudpots oftewel bubbelende modderputten die geweldig stinken naar rotte eieren. 







Hier en daar zie je ook stoom uit de gaten in de grond komen. Een groot verschil met Yellowstone is dat je hier geen bizons tegenkomt maar af en toe een enkele chipmonk. 


Een mooie wandeling of zoals ze het hier zo mooi noemen 'een trail' bracht ons naar Bumpass Hell. Het was een stevige kuitenbijter met redelijk wat hoogteverschil maar zeker de moeite waard om gedaan te hebben. 


Op het einde van de wandeling kon je tussen de geisers en mudpots wandelen over aangelegde,houten paden.Deze zijn hier speciaal gelegd zodat je je niet zou verbranden omdat de grond er zo heet is maar ook erg dun en je er zo niet kan doortrappen. 





Om terug bij de auto te geraken moest er terug geklommen en gedaald worden over dezelfde weg. 
Het park is niet zo immens groot in vergelijking met andere nationale parken en daardoor misschien een beetje onbemind maar wij vinden het zeker een aanrader. 

We hadden een hotel geboekt in Red Bluff maar om hier te geraken moesten we toch nog een 100 kilometer verder rijden. Het lijken geen grote afstanden maar er was wel degelijk een verschil van weer met gisteren. Deze morgen was het in Susanville nog maar 7 graden en nu is het hier in Red Bluff  's avonds nog aangenaam warm. Maar het voornaamste is dat we de zon de hele dag als gezelschap hadden. Dus wat wil ne mens nog meer ? ;-) 





2 opmerkingen:

  1. Allemaal de moeite, het water bleek idd warm te zijn zo te horen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeg Nancy, in dat warm water had je misschien je was kunnen doen. Wat een tochten maken jullie, ik bewonder jullie conditie,
    Groetjes van Micheline

    BeantwoordenVerwijderen